Gespreks- en Hypnotherapie
met Wim Kijne in Amsterdam en Nijmegen

Hypnotherapie

Hypnotherapie kenmerkt zich door het doelbewust toepassen van trance binnen de therapie. Trance klinkt misschien exotisch en misschien wel magisch maar het is iets heel allerdaags. De meeste mensen worden door het kijken van een goede film zo in trance gebracht dat ze zich gaan identificeren met de hoofdpersoon. Hierbij voelen ze verdriet als er iets triests gebeurt en ze voelen angst bij enge situaties, en vreugde als er iets moois gebeurt. Vlinder het symbool van transformatie De trance bij moderne hypnotherapie is doorgaans minder diep dan door een film wordt opgewekt. Mijn cliŽnten blijven zich bewust van zichzelf en slechts voor korte periodes gaan ze helemaal op in hun eigen beleving. Ik zie ook graag dat mijn cliŽnten helemaal bewust blijven want ik vind belangrijk dat ze groeien in invloed op hun eigen leven.

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen klassieke hypnotherapie en moderne hypnotherapie. De klassieke hypnotherapie is het meest bekend. Hierbij draait het vooral om suggesties die door de hypnotiseur aan de cliŽnt worden gegeven. Hiervoor is een diepe trance het meest effectief. Bij deze vorm van hypnotherapie wordt weinig aandacht besteed aan de oorzaken. Het werk wordt gedaan door een suggestie die de verandering moet brengen. Bij iemand die wil stoppen met roken zou bijvoorbeeld een suggestie gegeven kunnen worden dat sigaretten vanaf nu vies zijn. Deze aanpak werkt soms maar lang niet altijd. Toneelhypnose vertoont veel overeenkomst met de klassieke hypnotherapie. Alleen de intenties van de hypnotiseur verschillen sterk. Bij de hypnotherapeut gaat het om het welzijn van de cliŽnt terwijl het bij de toneelhypnotiseur gaat om het vermaak van het publiek. Het is dan ook niet helemaal veilig om je lot in de handen te leggen van een toneelhypnotiseur.

In moderne hypnotherapie worden de oorzaken zo veel mogelijk aangepakt. De trance gaat meestal niet dieper dan wat extra ontspanning waardoor het denken minder geneigd is tot het bedenken van antwoorden. Hierdoor kunnen de antwoorden naar boven komen vanuit het onderbewuste. Een heel belangrijke taak van moderne hypnotherapie is, naar mijn inzien, de cliŽnt leren zijn onderbewuste te raadplegen. Aanvankelijk met hulp van de hypnotherapeut en daardoor kan de cliŽnt op zichzelf ook beter worden in het naar boven laten komen van antwoorden uit zijn innerlijk. Hierdoor groeit het vermogen van de cliŽnt om zijn eigen problemen op te lossen.

hypnotherapie

Werkwijzen binnen de hypnotherapie

De moderne hypnotherapie kent vele verschillende werkwijzen. Een belangrijke manier van werken in de moderne hypnotherapie omvat de regressie: het teruggaan in de tijd. In menig Hollywood film is dit te aanschouwen. Hierbij kun je terug gaan naar een moment in je jeugd wat je niet helemaal verwerkt hebt. Een onderdeel hiervan is het vanaf een afstandje kijken naar jezelf in die situatie zodat je inzicht kunt krijgen. Zo kun je ontdekken wat je over jezelf bent gaan geloven na die ervaring. Door begrip waar een overtuiging vandaan komt, kun je het makkelijker achter je laten. Met regressie kun je ook teruggaan naar een situatie kort geleden waarin je anders had willen handelen. Je kunt dan nog eens goed kijken naar wat er gebeurde en wat je precies anders had willen doen. Arnica Eventueel kun je voelen wat je nodig had in die situatie om er beter mee om te kunnen gaan. Ik help je vervolgens om je eigen innerlijke hulpbronnen aan te boren zodat je de kwaliteiten naar boven kunt halen die je in dergelijke situaties nodig hebt. Daarna kun je die situatie herbeleven terwijl je je hulpbronnen meeneemt. De situatie loopt hiermee altijd anders en doorgaans ontstaat er ook belangrijk inzicht. Na deze oefening kun je het in je dagelijksleven ook daadwerkelijk anders doen. Deze laatste methode pas ik vaak toe. Ik ben enthousiast over de resultaten die hij oplevert. Naar het verre verleden ga ik alleen als blijkt dat er een ervaring in het verleden is die mijn cliŽnt niet achter zich kan laten.

Een andere belangrijke methode in de moderne hypnotherapie is het werken met innerlijke delen. Hierbij neem je een eigenschap onder de loep door hem als metafoor naar voren te laten komen. Dit is een hele effectieve manier om meer te weten te komen over innerlijke drijfveren en doorgaans biedt het een prettige, lichte en speelse manier van werken aan een probleem.

Verder zijn 'ik-versterkingen' van groot belang. Hierbij laat de hypnotherapeut de cliŽnt contact maken met innerlijke bronnen van kracht. In mijn manier van werken zijn 'ik-versterkingen' door de hele therapie verweven.

In mijn praktijk werk ik ook met technieken uit de NLP. Dit biedt luchtige, speelse manieren van werken die toch heel diep door kunnen werken. Bijvoorbeeld: de kerntransformatie is een mooie NLP techniek die heel spiritueel kan zijn. Bij de kerntransformatie werk je aan een eigenschap waar je niet zo blij mee bent. Je ontdekt welke behoefte er achter deze eigenschap zit. Vervolgens bevredig je deze behoefte in je innerlijke beleving en dan kijk je of er nog een diepere behoefte achter deze behoefte steekt. Deze bevredig je ook en zo kijk je verder totdat je uitkomt bij de meest basale behoefte achter jouw eigenschap. In dit proces treedt er een verandering op in de onderliggende behoeften waardoor jouw eigenschap ook gaat veranderen. Kerntransformatie is ook heel goed te doen zonder dat je mij vertelt waar het over gaat. Je doet de oefening dan binnen in jezelf en ik begeleid je daarbij.

Gesprekstherapie

Gesprekstherapeut en hypnotherapeut Wim Kijne In psychotherapie gaat het vaak om gevoelens en gedragspatronen die je graag anders wilt. Een psychotherapie komt van pas als je met je eigen middelen niet zo veel verder komt of als je graag sneller vooruit wilt. Doorgaans zal het ook prettiger zijn om samen met iemand bezig te zijn met jouw gevoelens en gedragspatronen. Bijvoorbeeld: als angst een rol speelt, is het veel prettiger om iemand anders erbij te hebben als je 'die angst in de ogen kijkt'. Ook zien twee meer dan ťťn. Zeker op het gebied van therapie gaat dit op omdat een ander van buiten af naar jou kijkt. Het werkt al heel goed om wat er bij je speelt aan een bekende uit te leggen. Als je iets duidelijk aan een ander over wilt brengen, zul je het zelf ook meer helder krijgen. Praten met een bekende geeft deze voordelen als die ander goed kan luisteren.

Ik, als psychotherapeut, vind het vooral van belang om de juiste vragen te stellen waardoor beiden duidelijk krijgen 'hoe de vork precies in de steel zit'. Ook stel ik graag vragen waardoor mijn cliŽnt zijn of haar oplossing kan vinden. Hierbij word ik geholpen door mijn kennis en ervaring op het gebied van gevoelens en gedragspatronen. Ook intuÔtieve ingevingen komen hier veel aan te pas.

Ik geloof in het delen van kennis van therapeut naar cliŽnt. Een goede therapeut weet veel over het mens zijn. Dat is zijn specialisatie. Het delen van die kennis kan een cliŽnt geweldig helpen. Ik vind het ook van groot belang om mijn client geregeld een samenvatting te geven van wat ik meen dat ik hem/haar heb horen vertellen en te zeggen wat ik begrijp uit wat ik gehoord heb. Ik weet daardoor zeker of ik het goed begrepen heb en mijn cliŽnt weet ook zeker dat ik hem begrepen heb. Daarnaast maakt het vaak voor de cliŽnt veel duidelijk om nog eens in andere woorden terug te horen wat hij/zij over zichzelf verteld heeft. Ik geloof niet in interpretaties van de therapeut over zijn cliŽnt. Ik stel liever vragen waardoor mijn cliŽnt binnen zichzelf ontdekken hoe het precies in elkaar steekt en dat is veel krachtiger.

Hypnotherapie komt prachtig van pas bij het begeleiden van een cliŽnt bij het vinden van de antwoorden in zichzelf.

Opleiding, werkgebied en kosten

Mijn hypnotherapie opleiding heb ik gevolgd bij "Academie Hypnos". Hier heb ik een vierjarige opleiding gevolgd. Hierdoor heb ik een officieel HBO diploma: "Hypnotherapie en intergrale psychosociale therapie". Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar de hersengolven van cliŽnten tijdens hypnotherapie-sessies. Hiervoor heb ik de cliŽnten aan een EEG-apparaat verbonden tijdens de sessie. Het was nogal een avontuur want ik wist niet of ik werkelijk iets zinnigs zou kunnen vinden. Gelukkig leverde het boeiende resultaten op. Een voorbeeld van een sessie is te vinden op deze pagina: Hypnotherapiesessie over fantasieŽn. Hier vind je eerst een beschrijving van de sessie met daarna, voor de liefhebbers wat resultaten van de hersengolvenregistratie tijdens deze sessie.

Handboek voor gevoelige mensen (17K) Ik heb 5 jaar psychologie gestudeerd aan de VU te Amsterdam. In diezelfde tijd deed ik ook intuÔtieve ontwikkeling cursussen bij Rosemarijn Roes in Amsterdam. Vervolgens heb ik zelf in cursus- en therapiecentrum de Roos te Amsterdam intuÔtieve ontwikkeling cursussen gegeven samen met individuele therapie. Daar stopte ik voor een aantal jaren mee omdat ik meer aandacht aan mijn eigen persoonlijke groei wilde geven. In deze periode heb ik onder meer gewerkt in de automatisering. Mijn activiteiten op persoonlijke groei gebied namen weer vorm aan met een workshop over het met beide benen op de grond blijven staan genaamd "Get Grounded". Dit was in Stansted Hall: het hoofdkwartier van de Engelse spiritisten (samen met Justin Cooper). Vervolgens ontwikkelde ik de Hemi-Medi cd's waar ik een aantal workshops en lezingen over gegeven heb. Sinds begin 2001 geef ik weer therapiesessies in Amsterdam. In juli 2009 is mijn tweede boek uitgekomen: Leren omgaan met emoties. Mijn eerste boek heeft nu zijn vierde druk. Het kwam uit in Mei 2005 Handboek voor gevoelige mensen bij uitgever: Lezerspoort. Mijn boeken zijn gewoon via de reguliere boekhandel te koop.

24 Maart 2010 ben ik geÔnterviewd voor Frontier radio. Je kunt het hier downloaden. Het interview met mij, begint na 46 minuten.

De therapie die ik geef, is geschikt voor de meeste hulpvragen op psychisch gebied en zelfs voor een aantal op lichamelijk vlak. Je kunt hierbij denken aan: gevoelens of emoties waar je last van hebt, meer zelfvertrouwen, problemen op je werk, depressies, angsten, verslavingen, stoppen met roken, eetproblemen, afslanken, eenzaamheid, relatieproblemen, sociale problemen, energietekort, liefdesproblemen, ondersteuning bij rouwprocessen, pijnklachten, versterking van je immuunsysteem, versnelling van genezing, seksuele problemen, seksueel misbruik, zingevingsvraagstukken, burn-out, overwerkt zijn, tinnitus (oorsuizen), omgaan met hooggevoeligheid / HSP, issues rondom gay lifestyle, homo- en biseksualiteit. Ook als je op de een of andere manier meer uit je leven wilt halen: zo kun je met hypnotherapie oefenen om anders om te gaan met situaties waarin je graag anders zou willen reageren. Daarnaast kan ik je begeleiden tot het ervaren van het Zelf: dat wat je ten diepste bent. Dit wordt wel zelfrealisatie genoemd. Daarmee kom je volledig in het 'hier en nu'. reacties van clienten Een van mijn liefhebberijen is alles weten over gezondheid en voeding. Daardoor kan ik je ook op dat vlak begeleiden als je wilt afvallen. Ook bij energieproblemen en dergelijke kan ik je zowel op het fysieke vlak begeleiden als op het psychische. Ik heb extra kennis over candida overheersing oplossen in de darmen en het aanpakken van kwik problemen via het Andy Cutler protocol. Deze twee uitten zich doorgaans zowel fysiek als psychisch en op dat snijvlak heb ik aardigwat kennis.

Natuurlijk ben je helemaal welkom om over de telefoon of via de E-mail uit te vinden of ik de geschikte persoon voor jou ben. Ik begrijk heel goed dat psychotherapie nemen een flinke stap kan zijn. Dus ik snap het ook als je wat tijd neemt om daarover te beslissen en mij wat vragen stelt.

De sessies kosten:Ä 80,-- incl. 21% BTW. Meteen na de sessie te voldoen. Sessies duren ongeveer een uur. (Telefonische sessies kosten 65,--)
Afzeggen of verzetten 24 uur voor de afspraak s.v.p. via gsm: 06 - 570 37770 Bij afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, breng ik de de hele sessie in rekening. Afzeggen binnen 8 dagen kost 40 euro. Het is echter altijd mogelijk om met me te overleggen of het mij goed uitkomt om een sessie te verzetten. Dan zijn er geen kosten aan verbonden.
Een aantal verzekeringen vergoeden hypnotherapie. Meer informatie hierover kun je vinden op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/hypnotherapie/. Ik heb een licentie van de NBVH voor het werken als hypnotherapeut. Mijn lidnummer is: 04038 De NBVH geeft onder meer richtlijnen uit voor goede praktijkvoering en hier houd ik me natuurlijk ook aan.

Het aantal therapiesessies is afhankelijk van wat je doel met de therapie is. Je kunt prima voor slechts ťťn sessie komen. Daarmee kun je veel verder komen. Ook kun je vooraf een aantal sessies kiezen waarin je je doel wilt bereiken. Ik zal dan met je bespreken wat we in dat aantal sessies kunnen bereiken. Natuurlijk kun je ook open laten hoe lang de therapie gaat duren. De meeste cliŽnten doen ongeveer vijf tot tien sessies. Daarin leren ze hoe ze zelf hun problemen aan kunnen pakken. Ook cliŽnten met voor depressies kunnen in vijf sessies al zo ver zijn dat ze zich veel beter voelen en zonder verdere hulp van mij hun depressies op kunnen lossen.

De therapie gaat doorgaans het snelst bij wekelijkse sessies. Een sessie per twee of vier weken kan echter ook wel. Doorgaans vermindert de frequentie van de sessies als de therapie wat verder is.

Een sessie begint altijd met een voorgesprek waarin besproken wordt wat we in de sessie gaan doen. Als we besluiten iets met hypnotherapie te gaan doen, dan maak ik altijd een duidelijke afspraak met je wat we daarin wel en niet gaan doen. Als je een aantal sessies wilt doen dan begint dit doorgaans met een uitgebreid intakegesprek. Daar besteden we dan de hele eerste sessie aan. Normaliter gebeurt er al wel wat therapeutisch werk in de intake.

Voor afspraken en meer informatie:

Wim Kijne
gsm: 06-57037770
tel: 0857849197
e-mail: therapie@Hemi-Medi.nl

Praktijkadressen:

In Amsterdam Oud West:
Bilderdijkstraat 165 a
Amsterdam


Grotere kaart weergeven

De sessies in Amsterdam vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag (doorgaans van het begin van de middag tot in de avond) aan de Bilderdijkstraat 165 a in een winkeltje dat de naam Barbiera draagt.

In Nijmegen (11 minuten lopen vanaf het station):

Cordium
De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen

In Ooij (bij Nijmegen):
Marialaan 86
6576BH Ooij

De sessies in Nijmegen en Ooij vinden plaats op Woensdag, Vrijdag en op de andere dagen afhankelijk van mijn andere afspraken. In het weekend kan desgewenst ook.

Sessies via Skype of de telefoon zijn ook goed mogelijk. Ondertussen heb ik hier ruime ervaring mee.

Sessies kunnen overigens in het Engels gevoerd worden. Ik geef al sessies in het Engels zolang als ik therapiesessies geef. Informatie in het Engels: Psychotherapy Counceling and Hypnotherapy with Wim Kijne on Skype or in Amsterdam and Nijmegen

Laatste aanpassing 14 April 2018

Reacties van Wim's clienten Reacties van Wim's clienten
Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie Hypnotherapiesessie over fantasieŽn met hersengolven registratie
Alles over de Hemi-Medi ontspannings-cd's
Naar de Hemi-Medi home page E-mail Verder naar hoe Hemi-Medi ontstond Terug naar uitgebreide ervaringen met Hemi-Medi