Hemi-Medi
cd voor heerlijk diepe ontspanning en meditatie

Wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi cd's

Ik was een jaar of 6 toen ik voor het eerst met de cassetterecorder van mijn vader opnames ging maken. Daar is een liefde ontstaan die opgebloeid is, in alle experimenten om het meest geschikte beekjesgeluid op cd te krijgen. Ik was ook nog heel jong toen ik de muziek in natuurgeluiden ontdekte.

Mijn liefde voor de natuur begon al heel vroeg. Als kind kampeerde ons gezin heel veel. Tot mijn vroegste herinneringen behoren allerlei beelden van spelen en wandelingen in de natuur. Vandaag de dag wandel en kampeer ik nog steeds heel graag. Ik vind het heerlijk om zo dicht bij de natuur te zijn. In de natuur kom ik helemaal tot rust en ontspanning en de geluiden spelen daar een belangrijke rol in.

Juli 2002 met Le Céou op de achtergrond Jarenlang koesterde in de wens om opnames te maken van natuurgeluiden zoals vogelgezang, beekjes en het geluid van de branding. Zo nu en dan kocht ik weer eens een cd met opnames en steeds bleef de behoefte om het eens op mijn manier te doen. Toen het idee van Hemi-Medi vorm kreeg, had ik eindelijk alle reden om er professionele apparatuur voor aan te schaffen en sinds dien spendeer ik dagen naast en boven beekjes en kleine riviertjes.

Naast deze liefde voor de natuur zijn er twee andere grote liefdes, namelijk techniek en persoonlijke groei. Mijn hele jeugd heb ik veel met computers en audio apparatuur gespeeld. De persoonlijke groei kant kreeg vorm in een studie psychologie aan de VU in Amsterdam en cursussen intuïtieve ontwikkeling, yoga en dergelijke. Enige jaren lang heb ik cursussen intuïtieve ontwikkeling gegeven. In september 2003 zal ik weer een nieuwe cursus intuïtieve ontwikkeling geven. Ik ben gespreks- en hypnotherapeut. Mijn (hypno)therapie opleiding heb ik gevolgd bij "Academie Hypnos". Hier heb ik een driejarige opleiding gevolgd plus het masterjaar. Ondertussen geef ik therapie voor Hypnos in Aalsmeer en ik ben er ook gastdocent. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar de hersengolven van cliënten tijdens hypnotherapiesessies. Hiervoor heb ik de cliënten aan een EEG-apparaat verbonden tijdens de sessie. Het was nogal een avontuur want ik wist niet of ik werkelijk iets zinnigs zou kunnen vinden. Gelukkig leverde het boeiende resultaten op. Meer over mijn therapiepraktijk: Gespreks- en Hypnotherapie met Wim Kijne

De Hemi-Medi cd ontstond uit mijn eigen behoefte aan ontspanning. Ik heb de neiging om intens te leven. Veel te doen en alles ten volle. Hierdoor ben ik zo nu en dan te actief om makkelijk tot rust te kunnen komen. Zeker na een drukke dag op kantoor kon ik wel iets extra's gebruiken om weer lekker tot rust te komen. De cd bleek een zegen voor mij.

Verder ben ik 'audiofiel'. Dat wil zeggen dat ik het heerlijk vind om uit mijn hifi installatie zo'n natuurgetrouw mogelijk geluid te krijgen. Bij het maken van de cd heeft me dat zeer geholpen doordat ik geleerd heb heel goed te luisteren en kleine kwaliteitsverschillen op te merken. Ook ben ik een groot muziek liefhebber.

Hoe ik Hemi-Medi zelf gebruik

Ik zelf gebruik de cd's voornamelijk voor ontspanning. Ik ben heel blij met het uur intense rust dat ik met de cd's inbouwen kan. Ik ga meestal liggen op een warm plekje zodat ook mijn lichaam optimaal kan ontspannen.

Ik vind het prima als ik in slaap val tijdens het luisteren. Als ik dan wakker word, voel ik me heerlijk als na een perfect slaapje. Meestal blijf ik echter wakker en dat vind ik ook prettig.

Bij tijd en weilen vind ik het fijn om voordat ik ga slapen, nog even te luisteren zodat ik lekker ontspannen de nacht in ga, en sneller in slaap val. Ik merk vaak dat ik dan rustiger en dieper slaap en lekker uitgerust wakker wordt. Andere keren luister ik als ik te vroeg ontwaak. De tijd lijkt altijd heerlijk langzaam te gaan als ik naar één van de cd's luister.. "Lekker lang ontspannen en tijd voor mezelf." Ik luister zelf afwisselend naar alle versies van de cd. 's Avonds als ik moe ben en nog wat exta ontspanning wil, dan luister ik naar de cd met alleen het beekje. Als ik midden op de dag een Hemi-Medi cd beluister dan is dat vaak de Ru du Trô Maret (vogeltjes in het begin). En als ik te vroeg ontwaak dan ga ik vaak liggen genieten van het Vogelconcert. Ook maak ik dankbaar gebruik van de studie cd's van Hemi-Medi. Ik merk dat ik veel effectiever studeer met de studie cd's over mijn hoofdtelefoon.

18 Mei 2005 is mijn boek uitgekomen: Handboek voor gevoelige mensen bij uitgever: Lezerspoort.

Laatste aanpassing 19 april 2005

Gespreks- en Hypnotherapie met Wim Kijne Gespreks- en Hypnotherapie met Wim Kijne
Naar  de uitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi ontspannings-cdUitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cd Naar wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi ontspannings-cdWie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi?
Naar het ontstaan van Hemi-Medi ontspannings-cdHoe de Hemi-Medi cd ontstond Naar de Hemi-Medi cd gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing en Disclaimer Naar de veelgestelde vragen Veel gestelde vragen
Aanbevolen Boeken Aanbevolen Boeken Links Links naar interessante sites Links De Hemi-Medi cd's voor optimaal studeren
Bestellen van de Hemi-Medi onstpannings-cd Bestellen
Naar de Hemi-Medi home page E-mail Verder naar hoe Hemi-Medi ontstond Terug naar uitgebreide ervaringen met Hemi-Medi ?>