Hemi-Medi
cd's voor heerlijk diepe ontspanning en meditatie


Aanbevolen Boeken

Anna Wise - The high performance mind

Een prachtig boek over onderzoek naar hersengolven. Anna Wise geeft therapie aan mensen met een EEG apparaat. Hierdoor heeft ze een geweldige schat aan informatie verzameld over hersengolf patronen bij allerlei mensen.

Ze vertelt heel duidelijk over wat je ervaart terwijl je bepaalde hersengolf patronen hebt. Er staan ook allerlei goede visualisaties in het boek waarmee je kunt spelen om bepaalde hersengolfpatronen op te wekken en er gebruik van kunt maken. Ik vond het een heel inspirerend boek en het is ook lekker te lezen. Er is een vrij goedkope cd set waarop zij zelf de visualisaties begeleidt. Met binaural beat tonen om de juiste hersengolven te stimuleren.

Anna Wise geeft veel aandacht aan: het 'awakened mind' hersengolfpatroon. Dit heeft ze aangetroffen bij spiritueel sterk ontwikkelde mensen en zeer evenwichtig ontwikkelde mensen. Bij het 'the awakened mind' hersengolfpatroon zijn alle belangrijke hersengolven vertegenwoordigd. Er is dus zowel wat bŔta als alfa als theta en delta. De Hemi-Medi cd stimuleert dit patroon doordat er eerst alfa golven opgewekt worden en vervolgens worden theta en delta golven opgewekt. De alfa en theta golven zullen veelal blijven bestaan ook al neemt de cd je mee naar delta golven. Hoewel dit wel afhangt van of je erin slaagt om wakker te blijven. Als je in slaap valt, zullen je alfa golven sterk afnemen. Als je bij vol bewustzijn ontspant met de cd dan zul je, in veel gevallen, van alle hersengolf patronen wat hebben.

Michael Hutchison - The Megabrain

Prachtig boek over de ontwikkeling en ontdekking van be´nvloeding van de geest via techniek.

Er staat aardig wat achtergrondinformatie over de techniek achter de Hemi-Medi cd in. De binaural beats en ook het floaten. Het floaten (drijven in een geluids- en lichtdichte cabine) is inspiratie voor de cd geweest omdat ik het gebrek aan zintuiglijke prikkeling dat bij het floaten optreed, gebruikt heb voor de cd. Doordat het beekje al gauw geen nieuwe informatie voor je geest meer bevat zal je geest niet meer luisteren en naar binnen keren. Hierdoor wordt de werking van de binaural beat versterkt. Daarin is de Hemi-Medi cd ook verschillend van de diverse andere cd's met binaural beat tonen. Een ander verschil is het gebruik van extra lage tonen waardoor het persoonlijke groei effect optreedt en waardoor de werking sterker is.

De effecten die Michael Hutchison beschrijft bij de diverse andere technieken worden doorgaans toegewezen aan de theta golven die opgewekt worden. Voor zo ver als ik kan zien, maakt het niet zo veel verschil op welke manier dit gebeurt. De effecten zijn ongeveer gelijk. Er moet echter nog veel onderzoek op dit gebied plaatsvinden. Ik hoop met Hemi-Medi ook wat (EEG) onderzoek te kunnen gaan doen.

De boeken van Michael Hutchison zul je bij een gespecialiseerde winkel of in de bibliotheek moeten zoeken.

Zoek voor andere boeken bij Bol door op de afbeelding te klikken.

Begin mei 2005 is mijn eigen boek uitgekomen. Het is een persoonlijke groei/zelfhulp boek. Meer info op: Handboek voor gevoelige mensen Uitgegeven bij: Lezerspoort.

Wim Kijne 29 April 2008

Naar  de uitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cdUitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cd Naar wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi ontspannings-cdWie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi?
Naar het ontstaan van Hemi-Medi ontspannings-cdHoe de Hemi-Medi cd ontstond Naar de Hemi-Medi cd gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing en Disclaimer Naar de veelgestelde vragen Veel gestelde vragen
Aanbevolen Boeken Aanbevolen Boeken Links Links naar interessante sites Bestellen van de Hemi-Medi onstpannings-cd Bestellen
Naar de Hemi-Medi home page Naar de Links Terug naar gebruiksaanwijzing van Hemi-Medi