Hemi-Medi
cd's voor heerlijk diepe ontspanning en meditatie

Ervaringen met de Hemi-Medi cd

Een tijdje geleden heb ik de CD "River Concert" bij Wim besteld. Ik kwam toevallig op de site terecht en had geen ervaring met het fenomeen binaural beats. Ik wilde deze CD gebruiken voor slapeloosheid, waar ik al geruime tijd, zomaar ineens, last van kreeg, en wilde perse niet aan de slaappillen. Ik wil laten weten dat de CD geweldig werkt! Ik gebruik hem iedere avond voordat ik ga slapen (met koptelefoon). Vaak val ik al in slaap voordat track 2 begint! Ik word alleen even wakker als de CD is afgelopen, maar zet hem dan uit en slaap gewoon weer verder. Dus, ontzettend bedankt hiervoor!

Inge

Een paar maanden geleden heb ik een Hemi-Medi cd gekocht (ongeveer een driekwart jaar?) Eerst een poosje niet gebruikt maar toen toch maar geprobeerd.
Ik kan niet zo makkelijk ontspannen cq niets doen, vandaar dat ik mij voornam: 'Vandaag ga ik hem luisteren op de koptelefoon' maar dan kwam het er toch niet van.

Maar... inmiddels ben ik verliefd op deze cd en heb er zelfs een portable cd-spelertje voor gekocht zodat ik in bed, echt vlak voor het slapen gaan, naar de cd kan luisteren en mij in totale ontspanning aan mijn slaap kan overgeven.
Omdat ik continue diensten werk én een echt avondmens ben kom ik nog al eens nachtrust tekort. Dit is mijn eigen schuld natuurlijk, 's avonds ben ik nu eenmaal klaarwakker en als ik dan om 04.00 uur op moet staan om naar mijn werk te gaan neem ik mij steeds voor dat ik echt deze avond, echt echt echt vroeg naar bed zal gaan......meestal lig ik niet voor 24.00 uur of later in bed en heb dan dus de andere dag spijt.
Maar wat mij nu opvalt is het volgende: sinds ik de cd voor het slapen gaan en al liggend in bed beluister ben ik de volgende veel uitgeruster; zelfs als ik maar 3 of 4 uurtjes slaap heb genomen.

Yvonne van Brugge

Ik luister al ongeveer 3 jaar bijna elke dag met veel plezier naar het birdsong concert. Met een hoofdtelefoon op en bewust NU luisteren geeft birdsong mij een zeer diep ontspannend gevoel. Het ontspannende gevoel ervaar ik vaak direct al doordat ik in slaap val. Mijn hoofd voelt uitgerust na het wakker worden.

Deze cd brengt je terug naar de basis...de natuur! Al het andere is dan niet meer belangrijk!"

Ronald

Ik had de Birdsong Concert cd besteld voor mijn man, die heel moeilijk kan ontspannen. Diverse ontspanningstechnieken hielpen niet en hij is geen type om zomaar te gaan zitten mediteren. Hij heeft nu al een paar keer jouw Birdsong-cd beluisterd en het werkt geweldig. Eindelijk iets waarin hij werkelijk ontspanning kan vinden. Hij gaat hier zeker mee door en voor de variatie bestellen we bij deze ook nog de Ocean Concert-cd.

Tjitske

"Ik ben erg te spreken over de cd's die ik onlangs bij u bestelde! (Forest Concert theta en Gemakkelijk Leren) Beide cd's vind ik erg waardevol, ik beluister ze elke dag. Mijn creativiteit is vele malen makkelijker toegankelijk geworden. Ik ben muzikant en waar ik voorheen nog best eens zat te tubben komt het er nu gewoon vanzelf uit. Dank hiervoor!

Prachtige compilatie, de 'gemakkelijk leren' cd. En het voert me naar een gemoedstoestand waarin ik actief bezig wil zijn, met leren, of met schrijven. Heel bijzonder. Heel fijn!"

Martine Timmermans

De CD: Ocean Concert vind ik erg mooi en het is heerlijk om hem de hele dag aan te hebben staan.

Met de koptelefoon op is het pas echt goed hoorbaar. Ik lag verbaasd te genieten van de volheid en echtheid van het geluid. Het is zo zuiver en realistisch dat je bijna gaat denken: "ik moet wel oppassen dat ik niet nat word..." Het is echt heel bijzonder.

Mories Beljaars

Ruim een maand geleden heb ik 2 CD's besteld en ik wil graag even doorgeven wat mijn ervaringen zijn. Ik gebruik ze over het algemeen 's nachts als ik wakker wordt en niet goed meer in slaap kan komen. De ene keer val ik er wel bij in slaap; de andere keer niet, maar ik voel me wel alle keren lekker ontspannen worden. De geluiden zijn zo levensecht dat ik me soms echt moet realiseren dat ik thuis in mijn bed lig en niet buiten bij een beekje of in het bos. Ik had verwacht dat ik bij de CD met alleen het geluid van een riviertje beter in slaap zou vallen dan bij de CD waar ook vogelgeluiden op staan, omdat de eerste CD 'saaier' (d.w.z. met minder geluiden die kunnen afleiden) en dus slaapverwekkender zou zijn. Ik dacht dat ik teveel zou gaan luisteren naar de vogelgeluiden en daardoor minder goed in slaap zou kunnen komen, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Ik hoef me nu tijdens het wakker liggen in ieder geval niet meer te vervelen ;-) en ben blij met mijn aankoop!!

Lia

Mijn ervaringen zijn zeer positief, dat uurtje is steeds te snel voorbij waarna ik zeer fris en energiek ben, of 's avonds voor het slapen geeft het mij een goede nachtrust. Het positieve effect is in het dagelijks leven zeker voelbaar en daarom de moeite waard om verder te gaan. Bedankt Wim voor uw prachtig werk.

Rudy Vandenbroucke

Ik heb veel slaapproblemen (heb zelfs ooit een slaaponderzoek laten doen)...zeker als ik moe ben..wat inderdaad dan helpt is de met cd in bed en ofwel slaap ik inderdaad al tijdens het beluisteren..;word wakker bij het einde en val terug in slaap nadien. hoe dan ook is het effekt van de cd verschillend of ik hem beluister in bed met de intentie te slapen of bijvoorbeeld in de tuin in een ligzetel in de zon. dus ik wil er hoe dan ook enerzijds verdere evaringen mee opdoen en bovendien er nog vaak mee in slaap vallen...

Kristina Dekelver

Bijna elke avond vlak voor het slapen, gebruik ik het eerste deel, afdaling, om in een rustige stemming te komen. Meestal lukt dit ook prima. Ik lig lekker uitgestrekt in bed met de koptelefoon op en de portable cd speler erbij. Mijn gedachten laat ik rustig hun gang gaan. De ene keer ratelen ze door tot na ongeveer 20 minuten er een soort "klaar" gevoel ontstaat. Soms ben ik al zo moe dat ik bijna in slaap val tijdens het luisteren. Een enkele keer werkt het niet. Ik ben dan te "opgedraaid". Maar toch wil ik het eerste deel dan toch horen.

Aan het tweede deel kom ik nagenoeg niet toe. Daar kan ik dus weinig over zeggen. Heel af en toe gebruik ik de cd 's middags. Dan over mijn Hifi spulletjes. Dat klinkt nog veel mooier; Wim Kijne heeft het beekje super hifi opgenomen. Heerlijk!

Bert Achterkamp

PS. Afluisteren met dolby surround is ook heel leuk.

Barbelo Uytenbogaardt over de Hemi-Medi cd's. Barbelo Uytenbogaardt is hoofddocent hypnotherapie bij academie hypnos, raja yoga docent en onder meer auteur van het 'Handboek moderne hypnotherapie'.

De CD’s van Wim gebruik ik graag in mijn vakantie om lekker bij te ontspannen. Ook is het een heerlijke manier om met een gericht thema met jezelf bezig te zijn. Het is een manier om versneld moeheid los te laten en soms bijzondere spirituele ervaringen te beleven. Af en toe naar een CD luisteren van HemiMedi geeft je de kans het contact met jezelf te intensiveren.

De Hemi-Medi cd's worden gebruikt bij enkele float centra in Nederland. Hieronder een reactie van één van de medewerkers van Koan Float

Ik vind het heel bijzonder om met de CD op te floaten, het is alsof mijn mind steeds gedachten probeert aan te maken, maar ze worden gewoon halverwege afgebroken. En op het laatst is er niets meer. Dat bereikte ik al door het floaten, maar voor mijn gevoel raak ik veel sneller diep ontspannen en ik ben ook ernorm helder als ik uit de float kom. Normaal is eigenlijk zelfs een uur niet genoeg, en nu ben ik net iets voor tijd eruit en is het gewoon genoeg en klaar. Ook van masseurs en klanten krijgen we positieve reacties.

Madeleine Schill

Aardig wat mensen met oorsuizingen of tinnitus ondervinden verlichting met de Hemi-Medi cd's. Hieronder een verslag van een ervaring. Sel heeft een webpagina met zijn ervaringen: http://blog.seniorennet.be/tinnitus/

Ik heb de cd Forest-concert aangeschaft vanwege mijn problemen met Tinnitus. Daar ik al wat ervaring heb met mediteren heb ik gezocht naar de beste inpassing van de cd hier in. Het beste bij tinnitus is om een koptelefoon te gebruiken, het voordeel hier van is dat het lijkt of het geluid van het beekje boven in je hoofd zit. Het beste is daarom voor mij, om gewoon naar het beekje te luisteren boven in mijn hoofd zonder mij er op te concentreren of het te visualiseren. Gewoon alleen luisteren naar het beekje, dit zorgt er voor dat en het tinnitusgeluid even als de vogelgeluiden eigenlijk bijgeluiden worden. Ik luister en adem met mijn buik, voel hoe de frisse lucht van het beekje door mijn neusgaten stroomt en zich door mijn hele lichaam verspreidt en mij opfrist. Ik probeer niet bewust het beekje te visualiseren, als het gebeurd dan laat ik het gebeuren. Ebben mijn gedachten even ergens anders heen, niet erg, keer ik rustig weer terug naar het geluid van het beekje, boven in mijn hoofd. Ik doe dit bijna elke dag ongeveer een half uur. Het resultaat is dat ik ook in het dagelijks leven mijn aandacht beter van mijn tinnitus af kan wenden. Al is het nog te vroeg om te juigen. Maar ik ben toch blij dat ik de CD aangeschaft heb, en mischien kun jij of ik er in de toekomst nog andere tinnuspatiënten mee helpen.

Een bericht van Justin over een lucide droomachtige ervaring. (Zijn eerdere impressie staat op de 'home page'.)

Hoi allemaal,

Gisteren had ik een lucide droomachtige ervaring terwijl ik naar Hemi-Medi aan het luisteren was. In het begin was het vrij eng. Ik voelde me gedwongen om een rivier af te zakken ondanks het feit dat ik veel krokodillen in het water kon zien die mij op wilden eten. Ik ging het water in met het geloof dat ik sneller kon zwemmen dan de krokodillen maar op een gegeven moment was het duidelijk dat ik het niet ging redden. De hongerige krokodillen waren mij aan het inhalen.

Plotseling realiseerde ik me dat ik dit filmpje even kon pauzeren. Dat deed ik en terwijl ik weer mijn aandacht op het Hemi-Medi beekje richtte, kwam ik tot het inzicht dat ik de moed kon vinden om de krokodillen gewoon in de ogen te kijken en niet proberen te ontsnappen. Het filmpje draaide weer en de krokodillen kwamen nog dichterbij en op het alle laatste moment, toen ik dacht dat ik dood ging, verdwenen ze.

Vervolgens was het niet eens belangrijk om de rivier af te zakken. Ik geloof dat ik gewoon met de stroom mee ging. Ik ga ervan uit dat ik iets aan het verwerken was. In de laatste weken ben ik bezig geweest met innerlijk kind werk i.v.m. met mijn opleiding Hypnotherapie en vandaar wordt op de een of andere manier de onaangename kant van mijn jeugd verlicht. Misschien heeft Hemi-Medi mij geholpen om iets te verwerken die getriggerd is geweest in de laatste weken.

Graag hoor ik van je of je een dergelijke ervaring hebt gehad, vooral iets in de trend van lucide dromen. Ik wilde ook zeggen dat ik totnogtoe alleen naar het eerste halfuur luister. Dat voelt momenteel nog goed voor mij.

hartelijke groet, Justin

Mijn vriendin, die al jaren kampt met slecht slapen, heeft kort geleden de Ru du trô Maret CD besteld.
En wonderlijke ervaring: met koptelefoontjes en met luidsprekers heeft ze meteen de eerste drie nachten goed geslapen. Ook ik (aan haar zijde) ging als een blok in slaap, en (wonderlijke ervaring voor haar) snurkte véél minder.
Hoera en bedankt dus!!

Peter van der Lugt

Hieronder vind je de ervaringen van Mike met de Hemi-Medi cd. Het eerste stuk gaat over de eerste versie van de cd die was wat sterker dan de laatste versies (vanaf maart 2001). Het tweede stuk gaat over de nieuwe cd. Hij heeft overigens gekozen voor een iets sterkere versie. (Hemi-Medi Niveau II)

Bij deze mijn ervaring met de Hemi-Medi CD

In het verleden reeds enige kleine experimenten gedaan m.b.t. visualisatie e.d. waarbij ik erachter kwam dat ik hier zeer levendig toe in staat ben.

Tijdens het luisteren naar de geluiden uit het kabbelende beekje bemerkte ik duidelijke effecten.

In het beginstadium dwaal ik regelmatig af naar gevoerde gesprekken en dingen die ik nog wil zeggen en regelen. Beetje storend, maar dit vermindert na enige minuten.
Vervolgens bemerk ik een sterk verhoogd vermogen tot visualiseren. Ik zie een donkere wolk voor mijn innerlijk gezichtsveld waarop ik mij losjes kan concentreren. Als ik vervolgens denk aan bijvoorbeeld een Roos, dan verdicht de wolk zich tot een zwart balletje om vervolgens uit de groeien tot een roos. In volle kleurenpracht. Het ontstaan van de vorm gaat zeer spontaan en ik concentreer me er dan ook niet verder op. Het beeld blijft ± 5 seconden intact om vervolgens weer om te vormen naar het zwarte wolkje. Een oneindige spontane reeks van beelden kan zo bewust opgeroepen worden. Auto, boom, beer, vogel, paddestoel.... ga zo maar door.
In de volgende fase stopt dit om over te gaan in een zeer diepe rustige staat waarin de rust bijna tastbaar is. Tijdens deze fase hoor ik vreemd genoeg allerhande geluiden naast de eventuele omgevingsgeluiden die mij overigens niet storen.
Branding-, vogel- en walvis-geluiden openbaren zich heel rustig. Ze staan niet op de CD, maar weken blijkbaar los uit een stuk auditief geheugen.

Er is een moment dat ik een duidelijke "klik" voel in mijn hoofd. Een beetje pijnlijk maar dit ebt snel weg. Blijkbaar gaat er bij mij een fase-overgang gepaard met een onaangenaam gevoel. Ik zoek nog even naar een niet storende manier om de verschillende momenten te timen.

Tot zover mijn ervaringen.

P.S. Zet de CD niet op auto repeat! Ik kwam na 2,5 uur tot de ontdekking dat ik een bekend terrein bewandelde, waarna ik mij bewust wakker maakte door op te staan. Oeps.... vrije middag weg. (Wel goed besteed.)

Uit mijn reactie op de vorige versie van de CD kon je opmaken dat het
(bewust) visualiseren daar heel erg eenvoudig mee ging.

Met de nieuwe CD is mijn ervaring duidelijk anders.

Op de huidige cd is er geen stilte tussen de twee delen van de cd. Het eerste nummer wordt zachter tot 0,5 % van het volume en dan start meteen het tweede deel op 0,5 % van het volume. Binnen 30 seconden is het tweede nummer dan op 100% volume.

Twee reacties van Rene Bolhuis.

Heel mooi Wim, de Filosofendalbeek was al heel fraai, deze Ardenner is helemaal af. Kwalitatief is de opname perfect, geen ruis, alleen de beek die prachtig moduleert.

Complimenten!

De ontspanning is voelbaar, evenals de liefde en de overtuiging waarmee jij dit gemaakt hebt.
Tijdens de eerste helft geslapen, tweede helft wakker over heen laten komen, dus zo ongeveer:
zzzzzzzzzzzzzzzz...mmmmmmmmmmmmm....

Vanmiddag de Hemi-Medi cd weer op het hoofd gehad.
Ik had nogal wat gevoelens die me onrustig maakten dat kwam door allerlei gedachten en de bijbehorende plaatjes. Toen ik even onderweg was met de CD werd ik me daarvan bewust. Ik stelde me daarom voor dat elke gedachte, elk beeld, elk gevoel plaats kon nemen op een boomblaadje dat drijvend in de beek heel gewoon en als vanzelf stroomafwaarts mag gaan. Tenslotte liet ik mezelf in het water gaan, en liet me meedrijven op de stroom, zalig! En zo kon ik alles blokkerende gedachten, gevoelens en beelden stuk voor stuk loslaten, waardoor ik tgv. de diepe ontspanning zoals gewoonlijk in slaap viel en heerlijk verkwikt weer wakker werd.

Rene Bolhuis

Het volgende bericht van Lucy Cotter ontving ik in het engels. Mijn vertaling staat er onder.

Hemi-Medi is by far the most powerful relaxation CD I have ever used. Daily listening has provided both support and inspiration, while working on my personal growth through spiritual development and hypnotherapy. In particular it has been my solution to recent bouts of insomnia, following bereavement and family troubles. The gentle and constant sound of running water has helped to cleanse my racing mind of its thoughts, thus facilitating sleep at bed-time, or following sleep-disturbing nightmares. I have also found the first half hour of the CD useful for "recharging the batteries" and refreshing the mind during a low energy day or hectic schedule

Hemi-Medi is veruit de krachtigste ontspannings-cd die ik ooit gebruikt heb. Dagelijks luisteren heeft me zowel steun als inspiratie gegeven, terwijl ik werkte aan mijn persoonlijke groei door middel van spirituele ontwikkeling en hypnotherapie. In het bijzonder is het mijn remedie geweest voor recente slapeloosheid, volgend op een sterfgeval en familie problemen. Het tedere en constante geluid van stromend water heeft geholpen om mijn geest van haar tollende gedachten te verlossen, wat slaap bracht bij bedtijd of na slaapverstorende nachtmerries.

Ik heb het eerste deel van de CD handig gevonden voor het opladen van mijn batterijen en het verfrissen van mijn geest gedurende een dag waarop ik weinig energie had en bij een hectisch schema.

De volgende reactie heb ik gevonden op het internet:

Geplaatst: 2003-03-05 05:13
--------------------------------------------------------------------------------

Ik heb een hele goede tip voor alle slapelozen onder jullie!

Er is namelijk een heel speciale CD de je werkelijk in slaap kan helpen. Hij werkt met speciale geluidsfrequenties die je hersenactiviteit kalmeren. Werkt echt bij iedereen.

Je kunt hem gebruiken om 's avonds in slaap te komen, maar ook als je regelmatig midden in de nacht klaarwakker bent. Na hooguit 20 minuten luisteren slaap je weer.

Ik heb hem 2 maanden regelmatig gebruikt. Nu niet meer, want mijn lichaam heeft zich er weer netjes aan gewend om slaperig te worden zodra ik in mijn bedje kruip.

En dat helemaal zonder chemicaliën!

Informatie: www.hemi-medi.nl

Marion

Geplaatst: 2003-03-07 01:42
--------------------------------------------------------------------------------

Deze werkt heel anders dan gewone geluidsCD's. Je beluistert hem met een koptelefoon op. Links en rechts is onder het geluid van een kabbelend beekje (of vogelgeluiden) een hele lage toon opgenomen die net een klein beetje in frequentie verschillen. Daardoor ontstaat er in je hersenen een rustige golf, die hetzelfde is als wanneer je in slaap bent. Je hele lichaam ontspant zich helemaal.

Het eerste deel van de CD bevat een "afdaling" waardoor je steeds rustiger wordt. Tot je in slaap bent dus. Ik aarzelde eerst om hem te proberen(zo'n "experiment met je hersenen"), maar ik heb helemaal geen negatieve dingen gemerkt. Alleen maar positieve. Eindelijk die knop gevonden om je hoofd uit te zetten als je wilt slapen!

Laatst aangepast op 25 februari 2010

Naar wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi ontspannings-cdWie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi? Naar het ontstaan van Hemi-Medi ontspannings-cdHoe de Hemi-Medi cd ontstond
Naar de Hemi-Medi cd gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing en Disclaimer Naar de veelgestelde vragen Veel gestelde vragen cd's voor ontspannen studeren cd's voor ontspannen studeren
Aanbevolen Boeken Aanbevolen Boeken Links Links naar interessante sites Bestellen van de Hemi-Medi onstpannings-cd Bestellen
Naar de Hemi-Medi home page Verder naar wie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi Terug naar de Hemi-Medi homepage