Hemi-Medi
cd's voor heerlijk diepe ontspanning en meditatie


Hoe Hemi-Medi ontstond.

Als ik in de natuur was dan voelde in vaak hoe de natuurgeluiden ontspanning in me teweeg brachten. Hierdoor en vanwege de pracht van veel natuurgeluiden verlangde ik ernaar om die rustgevende klanken ook thuis te kunnen ervaren. Zo nu en dan beluisterde of kocht ik weer eens een plaat of cd met natuuropnamen maar helemaal bevredigend waren die niet voor mij. Een reden hiervoor is dat ik graag met hoofdtelefoon luister en veel opnames zijn daar niet optimaal voor. Er worden wel geluidsopnames gemaakt speciaal voor de hooftelefoon, maar die zijn niet zo gemakkelijk te krijgen in Nederland.

Naast deze liefde voor natuurgeluiden heb ik ook grote liefde en interesse voor zaken als meditatie, yoga, diepe ontspanning en persoonlijke groei. Vanuit deze interesse probeerde ik geregeld ook cd's met speciale technieken die ontspanning of een gewijzigde staat van bewustzijn zouden moeten geven. Aan die cd's ervoer ik dat er iets speciaals mogelijk was, maar ook daarin werd ik niet helemaal bevredigd. Totdat ik de cd's van Centerpointe en Hemi-Sync leerde kennen. Ik was zeer enthousiast over deze cd's en beluisterde ze vaak. Na enkele weken ontstonden er steeds meer ideen over hoe het nog mooier kon. Ook ben ik zeer enthousiast over de mogelijkheden van de binaural beat techniek en ik wil graag dat deze cd's goed te krijgen zijn in Nederland zodat iedereen makkelijk kan ervaren wat deze cd's te bieden hebben.

Dus ik sloeg aan het experimenteren. Na enige maanden was er dan Hemi-Medi. Nog zo'n anderhalf jaar was ik aan het verfijnen en toen vond ik de tijd rijp om contact te leggen met Oreade voor het uitgeven van enkele Hemi-Medi cd's. Ondertussen zijn twee cd's door Oreade uitgegeven (River Concert en Birdsong Concert) deze zijn wereldwijd in New-Age winkels te verkrijgen. Door de reacties van klanten leerde ik veel en daarmee verbeterde ik de cd's of ontwierp ik nieuwe versies. Mijn laatste opnames zijn het opnemen van een rustige branding geweest. Deze cd zal in maart 2004 bij Oreade uitkomen.

Momenteel ben ik bezig met een cd waar affirmaties op staan. Hij gaat klinken alsof er een groep mensen om je heen loopt die allemaal liefdevolle en ondersteunende dingen tegen je zeggen. Ik ga me als ik er naar luister, telkens heel vrolijk en optimistisch voelen.

Verder is er een cd met klassieke muziek: de langzame delen uit barok muziek (barok largo's) speciaal voor studeren. Deze cd ontstond in samenwerking met Menno Dijkstra. Hij had op deze site gelezen dat ik een cd voor studeren wilde maken met barok largo's. Daarnaast was hij enthousiast over de Hemi-Medi cd en aangezien hij ook zo'n cd voor bij het studeren wilde maken, legde hij contact. Deze vruchtbare samenwerking resulteerde in de "Gemakkelijk Leren cd."

Waar komt de naam Hemi-Medi vandaan?

Hemi-Medi staat voor Hemisferische synchronisatie meditatie. Daarmee verwijs ik naar het effect van de cd op de samenwerking van beide hersenhelften (hemisferen). De hersenen bestaan uit twee helften waartussen een verbinding loopt. Normaliter hebben mensen de neiging om n hersenhelft meer te gebruiken dan de andere. De linker hersenhelft heeft vooral logische en analytische kwaliteiten terwijl de rechter hersenhelft meer holistisch en intutief werkt. Tijdens het luisteren naar binaural beat signalen zoals die op de Hemi-Medi cd staan, ontstaat er grotere communicatie tussen beide hersenhelften en dat wordt synchronisatie genoemd.

Wim Kijne 12 oktober 2003

Naar  de uitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi ontspannings-cdUitgebreide ervaringen met de Hemi-Medi cd Naar wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi ontspannings-cdWie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi?
Naar de Hemi-Medi cd gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing en Disclaimer Naar de veelgestelde vragen Veel gestelde vragen cd's voor ontspannen studeren cd's voor ontspannen studeren
Aanbevolen Boeken Aanbevolen Boeken Links Links naar interessante sites Bestellen van de Hemi-Medi onstpannings-cd Bestellen
Naar de Hemi-Medi home page Verder naar de gebruiksaanwijzing vam Hemi-Medi Terug naar Wie is Wim Kijne de maker van Hemi-Medi