Hemi-Medi
cd's voor heerlijk diepe ontspanning en meditatie

De Hemi-Medi 'geleide ontspanning' cd

De laatste nieuwe Hemi-Medi cd is de 'geleide ontspanning' cd. Hierop begeleiden de suggesties van hypnotherapeut Wim Kijne je tot een diepe ontspanning. Deze cd geeft bij veel mensen een nog diepere ontspanning. Dit komt doordat naast de binaural beat tonen en de natuurgeluiden ook nog de suggesties helpen om tot een diepe ontspanning te komen. Een goede geleide ontspanning werkt heel diep. De suggesties op deze cd zijn met grote zorg uitgekozen. Ze ondersteunen het bereiken van een aangename diepe ontspanning. Op deze cd is vaak gekozen voor formuleringen met het woord kunnen. Zoals: "Je kunt nu heerlijk ontspannen." Het woord kunt geeft hierbij de ruimte om het te doen als je dat zelf wilt. (Het kan maar moet niet.) En tegelijkertijd geeft het: "Je kunt nu ..." ook aan dat je het kunt, je bent er helemaal toe in staat om heerlijk te ontspannen.

Gesprekstherapeut en hypnotherapeut Wim Kijne In het begin van de cd wordt gezegd:

"Bij deze begeleide ontspanning kun je meegaan met de suggesties en je kunt je aandacht ook helemaal laten ontspannen. Je onderbewustzijn zal de suggesties die goed voor jou zijn, opvolgen en de ontspanning volgt dan ook helemaal vanzelf.

Je kunt zelfs zo heerlijk ontspannen raken dat je niet meer luistert naar wat mijn stem zegt, en dat is goed, want jouw ontspanning is het belangrijkst op dit moment. En je zou je wel eens kunnen verbazen over hoe heerlijk ontspannen jij kunt zijn."

Door deze formulering werkt de cd ook prima als je heel ontspannen luistert en niet actief de suggesties opvolgt.

Alle suggesties op deze cd zijn duidelijk te verstaan zodat je weet wat de invloed van de cd zal zijn. Deze invloed is gericht op het vergroten van je vermogen om te ontspannen. Bijeffecten kunnen zijn dat je energie en je gevoel van zelfvertrouwen toeneemt. De cd is in 5 tracks opgedeeld. Hierdoor kun je de ontspanning langer en korter maken naar believen. De cd begint met een introductie van 1 minuut en 30 seconden. Hierna komt de algemene lichaamsontspaning van 6 minuten. Deze kun je appart gebruiken. Bij vaker gebruik van de cd zal hij steeds effectiever worden en zul je ook een diepe ontspanning kunnen bereiken in die 6 minuten. Op de volgende track staat een geleide ontspanning per lichaamsdeel met gebruik van je ademhaling. Deze duurt ruim 23 minuten. Dan volgt een korte visualisatie gericht op genieten waardoor de aangename ontspanning nog verdiept kan worden. Op de laatste track staat alleen het beekje met de vogeltjes zodat je nog een poos kunt genieten van de ontspanning met prachtige natuurgeluiden. Deze cd werkt ook goed alleen over de luidsprekers omdat de ontspannings-suggesties over de speakers even goed werken.

Je kunt hier even luisteren naar het begin van de geleide ontspanning cd. (Het duurt 4 minuten en het bestand is ruim 1,35 MB groot.)

35 seconden uit de laatste track van de cd met ruim 23 minuten natuurgeluid.

"Ik heb eenmaal de geleide ontspanning cd beluisterd en vond het een geweldige ervaring. Wist niet dat ik me zo ontspannen kon voelen." Ineke van Holland

"Ik heb mij nog nooit zo goed kunnen ontspannen" - Leonie Hof

"Het is al weer jaren geleden dat ik een paar cd's en een boek bij je heb besteld. De cd's beluister ik nog steeds regelmatig en geleide ontspanning zo'n vier maal per week. Ik kan er heerlijk bij ontspannen en daarna, meestal al tijdens het luisteren, val ik in slaap. Ik ben er een heel ander mens door geworden en ook veel rustiger. Ik wilde even laten weten dat ik er nog steeds heel blij mee ben!" - Annemieke van Leeuwen.

Je kunt deze cd hier downloaden: Download de Geleide Ontspanning cd

Laatst aangepast op 11 januari 2017

Gespreks- en Hypnotherapie met Wim Kijne Gespreks- en Hypnotherapie met Wim Kijne
Naar wie is Wim Kijne de maker van de Hemi-Medi ontspannings-cdWie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi? Naar het ontstaan van Hemi-Medi ontspannings-cdHoe de Hemi-Medi cd ontstond
Naar de Hemi-Medi cd gebruiksaanwijzingGebruiksaanwijzing en Disclaimer Naar de veelgestelde vragen Veel gestelde vragen cd's voor ontspannen studeren cd's voor ontspannen studeren
Aanbevolen Boeken Aanbevolen Boeken Links Links naar interessante sites Bestellen van de Hemi-Medi onstpannings-cd Bestellen
Naar de Hemi-Medi home page Verder naar wie is Wim Kijne, de maker van Hemi-Medi Terug naar de Hemi-Medi homepage